Szukaj

Filtr węglowy do wody BU Water 1szt.

35.00 zł

Czas dostawy: 2-3 dni

Filtr węglowy do butelki na wodę BU

Filtr węglowy jest silnym oczyszczaczem, który odświeża wodę. Podczas wypalania w piecu łodygi bambus przekształcane są w węgiel aktywny, który filtruje i pochłania niepożądane smaki i zapachy z wody. Taki filtr jest bogaty w minerały w tym magnez, potas i wapń, które są uwalniane podczas filtrowania, w celu wzbogacenia wody.

Jak działa filtr do wody BU?

Naturalny filtr węglowy z bambusa aktywowany podczas wypalania w piecu, według tradycyjnej japońskiej metody, przekształcania łodyg bambusa w węgiel aktywny. Ten proces otwiera miliony małych porów w strukturze bambusa, aby wychwycić zanieczyszczenia z wody. Nieprzyjemne zapachy i chemikalia, takie jak chlor, są adsorbowane i zatrzymywane przez filtr. W tym samym czasie uwalniane są minerały, takie jak potas i magnez, aby nadać wodzie czysty i jedwabisty smak.

Pamiętaj!

Filtr w butelkach należy wymieniać regularnie co 3 miesiące, gdy napełniasz butelkę mniej więcej dwa razy dziennie.

    Jak aktywować filtr węglowy?

    Zagotuj filtr w garnku z wodą z kranu przez 10 minut, po czym odstaw do ostygnięcia. Napełnij butelkę wodą z kranu i włóż do niej schłodzony filtr. Naturalny proces oczyszczania rozpoczyna się natychmiast. Po miesiącu użytkowania butelki z filtrem należy ponownie zagotować filtr, aby na nowo aktywować jego pełne właściwości.

    Po 3 miesiącach użytkowania, możesz zutylizować filtr w sposób przyjaznych dla środowiska:

    • włożyć rozdrobniony filtr do ziemi, aby zmineralizować i wyrównać pH ziemi,
    • włożyć do wazonu, aby kwiaty dłużej kwitły,
    • jako naturalny oczyszczacz powietrza i pochłaniacz wilgoci,
    • jako pochłaniacz zapachów, np w lodówce lub kuwecie,

    Specyfikacja:

    • Materiał:  Bambus
    • Zastosowanie: uniwersalne  

    Koszyk

    Koszyk jest pusty

    Wrzuć STUFF do koszyka.