Filtr węglowy do wody BU Water 1szt.
towar niedostępny
Opis
Filtr węglowy do butelki na wodę BU
Filtr węglowy jest silnym oczyszczaczem, który odświeża wodę. Podczas wypalania w piecu łodygi bambus przekształcane są w węgiel aktywny, który filtruje i pochłania niepożądane smaki i zapachy z wody. Taki filtr jest bogaty w minerały w tym magnez, potas i wapń, które są uwalniane podczas filtrowania, w celu wzbogacenia wody.
Jak działa filtr do wody BU?
Naturalny filtr węglowy z bambusa aktywowany podczas wypalania w piecu, według tradycyjnej japońskiej metody, przekształcania łodyg bambusa w węgiel aktywny. Ten proces otwiera miliony małych porów w strukturze bambusa, aby wychwycić zanieczyszczenia z wody. Nieprzyjemne zapachy i chemikalia, takie jak chlor, są adsorbowane i zatrzymywane przez filtr. W tym samym czasie uwalniane są minerały, takie jak potas i magnez, aby nadać wodzie czysty i jedwabisty smak.
Pamiętaj!
Filtr w butelkach należy wymieniać regularnie co 3 miesiące, gdy napełniasz butelkę mniej więcej dwa razy dziennie.
Jak aktywować filtr węglowy?
Zagotuj filtr w garnku z wodą z kranu przez 10 minut, po czym odstaw do ostygnięcia. Napełnij butelkę wodą z kranu i włóż do niej schłodzony filtr. Naturalny proces oczyszczania rozpoczyna się natychmiast. Po miesiącu użytkowania butelki z filtrem należy ponownie zagotować filtr, aby na nowo aktywować jego pełne właściwości.
Po 3 miesiącach użytkowania, możesz zutylizować filtr w sposób przyjaznych dla środowiska:
- włożyć rozdrobniony filtr do ziemi, aby zmineralizować i wyrównać pH ziemi,
- włożyć do wazonu, aby kwiaty dłużej kwitły,
- jako naturalny oczyszczacz powietrza i pochłaniacz wilgoci,
- jako pochłaniacz zapachów, np w lodówce lub kuwecie,
Specyfikacja:
- Materiał: Bambus
- Zastosowanie: uniwersalne
